Няма подписи на членове на Патриотичния фронт под споразумение с ГЕРБ, уточни Ангел Джамбазки от ВМРО, който е част от Патриотичния фронт. „Има обсъждане на важни промени за държавата. Мотивът ни да избягваме излъчването на политически лица за министри е проста - това ще изглежда в очите на обществото като сделка. Ние ще участваме в управлението, подкрепяйки конкретни политики, които смятаме за важни, а не чрез министерски постове”, каза той в сутрешния блок на БНТ.
Той бе категоричен, че и във ВМРО, и в НФСБ има хора, които биха били добри министри, но тяхната формация на този етап не иска да влиза директно в управлението.
Въпреки, че Патриотичният фронт няма да излъчи министри, Джамбазки заяви, че предизборните обещания на ПФ ще влязат в съвместната програма за управление с ГЕРБ.

„Ние настояваме Касим Дал и Корман Исмаилов по никакъв начин да не участват в управлението. Това искаме да договорим с ГЕРБ. Те ще бъдат в парламента, но ние искаме да не назначават министри и да няма техни хора в управлението. Никакво желание нямаме да работим с тях, защото смятаме, че работят в името на чужди интереси”, каза още Джамбазки.

Според него, ДПС трябва да бъде разформирована. „С ДПС въобще не искаме да разговаряме. С тях трябва да говори прокурор или съдия, защото те са престъпна организация. ДПС разпаднаха КТБ, заедно с банковия надзор на БНБ. Тези неща трябва да бъдат разследвани”, заяви той.

По казуса с КТБ Джамбазки бе категоричен, че управителят на БНБ Иван Искров трябва да бъде разследван, тъй като банковият надзор „очевидно не си е вършил работата”. „По тази тема сме единодушни с ГЕРБ”, допълни той. „Трябва да се разследва и ролята на ДПС в този случай, защото тази партия седи в основата на тази атака”, каза още Джамбазки.