Старши треньорът на „Дунав“ Веселин Великов заяви пред „Утро“, че е доволен от победния мач срещу „Черноморец“ /Балчик/ /2:1/.
„Не беше леко, но спечелихме много ценни точки. Съперникът игра твърде надъхано, а на моменти действаше на ръба на грубостта. Срещу Будинов и Васев бяха извършени толкова брутални нарушения, но не бяха показани дори жълти картони. На всичко отгоре съдията даде продължение от цели 6 минути, като че ли се надяваше „Черноморец“ да изравни. На практика допуснахме само две положения пред нашата врата. Ние играхме добре през първото полувреме, вкарахме гол навреме, но трябва да се научим да реализираме и другите си ситуации, за да затваряме мача по-рано“, каза Великов.
Той допълни, че е доволен от включването на Николай Парнаров, както и от играта на цялата защита. 
„Задачата ни сега е да възстановим футболистите и да поработим през идните дни в по-спокойна обстановка“, завърши Великов.   
С тази победа и мач повече „Дунав“ събра 31 точки и се откъсна на 7 пред основния си преследвач „Калиакра“ /Каварна/. В идния кръг каварненци ще гостуват на „Две могили“, чийто тим постави дунавци на изпитание при трудната им победа с 2:1. 
Следващият двубой на русенци ще е от турнира за купата на България. Отборът ще гостува на 29 октомври на „Локомотив“ /Горна Оряховица/ в първа 1/8-финална среща от надпреварата в турнира. Шампионатният домакински мач на „Дунав“ срещу „Ботев“ /Нови пазар/ ще се играе на 1 ноември от 14 часа.