Рома загуби катастрофално у дома от Байерн с 1:7 в среща от третия кръг в група „Е” на Шампионската лига, но въпреки това остана на втората позиция във временното класиране. Това е второ такова поражение за "вълците", които загубиха със същия резултат и от Манчестър Юнайтед на 10 април 2007 година. Двете загуби са най-тежките за Рома в европейските клубни турнири.

Баварците буквално се подиграха със своите домакини в рамките само на първото полувреме, реализирайки 5 безответни гола. Головото шоу започна още в 9-ата минута, когато холандецът Ариен Робен получи пас от Филип Лам, след което нахлу в наказателното поле на домакините и от малък ъгъл вкара за 0:1.

В 23-ата минута Марио Гьотце се възползва от пас на Томас Мюлер и покачи на 0:2, а две минути по-късно полякът Роберт Левандовски направи резултата класически след асистенция на Хуан Бернат.

След половин час игра Робен вкара втория си гол в мача за 0:4, а четири минути по-късно баварците получиха право да изпълнят дузпа, реализирана хладнокръвно от Томас Мюлер – 0:5.

През втората част германският шампион намали оборотите и даде шанс на Рома да стигне до почетно попадение, дело на Жервиньо, който се разписа в 66-ата минута с глава след центриране на Раджа Наинголан. Малко преди това котдивоарецът бе направил непростим пропуск от непосредствена близост.

Байерн вкара и шести гол чрез Франк Рибери в 78-ата минута, а две минути по-късно пък Джердан Шакири оформи крайното 1:7, за да си тръгнат баварците напълно заслужено с трите точки от Вечния град.

След успеха си Байерн има пълен актив от 9 точки и е убедителен лидер в групата. Рома е на второ място с 4 точки.