Голяма част от звездите в тениса използваха профилите си в социалните мрежи, за да пожелаят късмет на Ли На в новата част от нейния живот. Както е известно най-добрата азиатска тенисистка в историята обяви тази сутрин, че слага край на кариерата си. Причината са хроничните контузии в колената.

Ето какво написаха във Facebook и Twitter част от популярните лица в тениса:

Юлия Гьоргес:
Така тъжна след новината за оттеглянето на Ли На. Какъв страхотен човек и атлет. Ще липсваш, момиче...

Александра Крунич:
Тъжна съм да разбера, че няма да мога да гледам още поне един финал в Големия шлем с участието на Ли На. Тя е шампион и вдъхновение. Пожелавам и всичко най-добро в бъдеще.

Ивета Бенешова:
Всичко най-хубаво в новата глава от животра на Ли На. Голям шампион, забавен човек, пример за подражание за милиони по света. Беше чест да се състезавам срещу нея.

Луцие Шафаржова:
Голям играч и още по-добър човек. Винаги забавна и усмихната, вдъхновявайки милиони хора по света! Ще ни липсваш, но се надявам, че ще намериш още повече щастие в новия ти живот. Пожелавам ти всичко най-добро.

Барбара Шет:
Какъв живот и каква кариера за Ли На! Благодаря ти, че си била толкова честна, специална и здраво стъпила на земята. Ще ми липсваш...

Ким Клайстерс:
Беше чест / удоволствие да се състезавам срещу този велик шампион / човек

Ана Иванович:
Каква невероятна личност и човек!!! Ще ни липсваш в Тура, но невероятната нова част от живота ти е пред теб. Пожелавам ти всички най-добро.

Виктория Азаренка:
Кацнах в Китай и чух новината за Ли На :( какъв велик играч, весело момиче и вдъхновение за много! Ти направи толкова много за нашия спорт в световен мащаб. Винаги ще пазя страхотни спомени от нашите трудни битки :) Пожелавам ти всичко най-добро в новата глава от твоя живот. Хохо

Каролина Вожняцки:
Ли На, една от най-забавните и мили състезателки в тура. Голям конкурент и модел за подражание на корта и извън него. Ще ни липсваш! Вълнуващият нов живот започва днес!

Пол Анакон:
Поздравления за Ли На - невероятна кариера, изградена върху упорита работа, всеотдайност у постоянство. Наслаждавай се на новия си живот.

Петра Квитова:
Тъжна съм, че моята добра приятелка Ли На се отказва от тениса. Ще ми липсват тренировките с нея, великите битки срещу нея на корта и най-вече ще ми липсва да виждам усмивката и смеха й. Тя даде толкова много на играта, беше вдъхновение и се надявам, че ще бъде много щастлива в живота извън тениса.