Футболните легенди Трифон Иванов и Божидар Искренов дадоха днес официалното начало на Националните Финали на Kamenitza Фен Купа 2014. Кулминационният етап от дванадесетото издание на турнира ще се състои от точно 52 зрелищни футболни дербита, които ще се проведат днес и утре на „Градски стадион“ в Русе. В тях ще вземат участие най-добрите 24 отбора от цяла България, доказали се измежду близо 1800 тима, след 28 квалификационни и 12 полуфинални кръга. Националните шампиони ще потеглят по мечтания път към стадион Маракана в Рио де Жанейро, където ще гледат на живо мач на селесао.
Домакини на събитието бяха кметът на Община Русе Пламен Стоилов, Ясен Любенов – директор „Маркетинг“ и Кирил Глушков – мениджър „Събития“ в „Каменица“ АД. „Като футболисти знаем колко са важни финалите. През целия сезон можеш да разчиташ на късмет, но на финалите трябва да се докажеш и да дадеш всичко от себе си. Пожелавам на всички финалисти кураж, успех и нека най-добрият вдигне купата утре!“, с тези думи Трифон Иванов се обърна към финалистите по време на официалното откриване. „Само на крачка сме от финала на Фен Купа 2014. Разбира се, всеки край е едно ново начало, а за един отбор това ще е началото на едно незабравимо пътуване до футболното сърце на Бразилия“, допълни Кирил Глушков.
Откриването бе последвано от уникален демонстративен мач. В него един срещу друг се изправиха новосформираният отбор на българския фен клуб на Астън Вила „Bulgarian Lions” срещу сборен тим на спортни журналисти. Изненадвайки приятно феновете и организаторите на турнира, отборът на „Bulgarian Lions” реши да направи своя първи мач по време на Националните Финали на Фен Купа 2014. За да ги подкрепи в дебютното им изпълнение към тях се присъедини „Радостта на народа“ Божидар Искренов - Гибона. Той отбеляза 1 красиво попадение и допринесе за победата на своя тим над журналистите с още няколко брилянтни асистенции. Отборът на журналистите също се представи на ниво и отбеляза два гола. В крайна сметка срещата завърши при резултат 4:2 за феновете на „Дъ Виланс“, които обещаха това да не е последното им участие на Kamenitza Фен Купа.
Дербитата от Националните Финали на Фен Купа 2014 ще се играят с оригинални топки adidas „Бразука“, с каквито се проведе и световното първенство по футбол тази година.     Със сигурност всички мачове ще представляват голям интерес за посетителите на „Градски стадион“ в Русе. Сред отборите финалисти са множество бивши и настоящи шампиони като „Трите мечки“ (Шумен) - Национален шампион на Фен Купа за 2007-ма и 2010-та година. Този сезон те спечелиха регионалния трофей за областите Разград, Шумен и Търговище за седми път. Миналогодишните Национални шампиони „Антибиотик“ също са в играта и отново са устремили поглед към пътуването до Маракана. Други отбори заслужаващи специално внимание са - Русокастро (Бургас) - многократни носители на регионалната Фен Купа на Южното Черноморие, Ветерани Черно море (Варна) – многократни шампиони за областите Варна и Добрич, Оазис (Пловдив) - шампиони на Пловдив и Пазарджик за четвърта поредна година, които преди точно 5 години, през 2009-та станаха Национални шампиони на турнира и др.
По време на Националните Финали на Kamenitza Фен Купа 2014 ще бъдат раздадени множество призове и отличия. Наградите, които посетителите и феновете могат да спечелят, са не по-малко атрактивни от тези за участниците. Един късметлия ще се сдобие с уникална футболна фланелка на английския Астън Вила с автографи на целия звезден отбор на клуба. Четирима щастливци ще заминат на незабравимо пътуване до Германия, където ще посетят централата на adidas в Херцогенаурах. По традиция всички пълнолетни желаещи ще могат да изпробват прецизността на своя удар в играта на Фен Купа „Точен шут“ и да се борят за съблазнителната награда от 365 литра Kamenitza за споделяне с приятели. Най-ловкият участник във „Футболното жонглиране“ на Ford Moto-Pfohe ще спечели спа-уикенд за двама в луксозен хотел в Банско. Късметът ще се усмихне и на един футболен фен, който ще получи чисто нов таблет от томболата на GLOBUL. Тези и още много други страхотни награди очакват посетителите на „Градски стадион“ по време на Националните Финали на най-големия и вълнуващ футболен турнир за приятели в България.
Дербитата от Националните Финали на турнира продължават и утре с фазата на директните елиминации. Кой отбор ще вдигне победоносно Националната Kamenitza Фен Купа и ще замине за Маракана ще разберем в неделя (31 август), веднага след финалния мач, който започва в 13:00 часа. Всички подробности покрай тазгодишното издание на Фен Купа  можете да намерите на www.facebook.com/kamenitzafancup и на официалната страница на турнира www.kamenitza.bg/FanCup.