Всеки почитател на сериала "От местопрестъплението" знае, че оказването на помощ на таралеж със заклещена глава в кофичка от кисело мляко не е обичайното занимание на пазителите на реда.

В подобна нестандартна спасителна акция обаче са се включили двама полицаи от Германия, за да отърват клет бодливец от приклещилия го капан, пише в. "Дейли експрес".

Странният инцидент се е разиграл по натоварените улици на град Офенбург във федералната провинция Баден-Вюртемберг.

След вечер, наситена с обири, автомобилни инциденти и комарджийски разправии, полицейските служители се прибирали към управлението с патрулката.
Полицаите най-малко очаквали, че ще им се наложи да се включат в още една спасителна акция, при това доста необичайна - да спасяват изпречил се на пътя им таралеж с глава, заклещена в кофичка от кисело мляко.

Полицай Юрген Томас допуска, че бодливкото е "нахлул" в някоя кофа за боклук в търсене на храна и е попаднал на кофичката от кисело мляко.
В опит да обере останките от млечния продукт от дъното й, таралежът е заклещил главата си. Неспособен да вижда и да души, той се е лутал по пътя с риск да бъде прегазен.

Томас и колегата му веднага са се притекли на помощ на бодливото създание, като не са пропуснали преди това да направят няколко забавни снимки.