Дванайсетгодишно момче от Русия е прието в кома в болницата в Бургас, след като е било затрупано с пясък на плажа в Приморско.

От полицията съобщиха, че на 14.08.т.г. около 17.29 ч. в Районно управление "Полиция" - Приморско е получено съобщение за инцидент на плаж ММЦ, при който в пясъка е затрупано дете. На място са изпратени полицейски екипи, служители от Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" - Приморско и медицински екип за оказване на помощ. Установено е, че затрупан е 12 годишния руски гражданин О.С., който пристигнал в Приморско на 05.08.т.г., като част от детски тренировъчен лагер по баскетбол. Детето заедно с групата спортисти отседнало в хотел "Спорт Палас".

От проведените полицейски действия е констатирано, че О.С. заедно със свои приятели при игра на плажа решили да изкопаят дупки, които да ползват като укрития. Няколко от момчета копаели, а други носели вода за да втвърдят пясъка. На плажния терен имало няколко прокопани дупки, пясъка от които бил струпан на купчини. Част от младите баскетболисти се отегчили от заниманието си и влезли във водата, но О.С. за разлика от тях продължавал да копае, като седяло на дъното на дупката, която по свидетелски данни била с дълбочината около 1.50 м. и ширината близо 0.80 см.

В един момент странично струпания и вече прокопания пясък поддали и се срутили върху момченцето, което останал затрупано под пясъчната маса. Своевременно ръководителите на групата се опитали да му помогнат и самостоятелно да го откопаят, но се затруднили с откриването на срутването, тъй като теренът бил наситен с множество изкопани от децата дупки.

Пристигналите за минути на мястото на инцидента полицаи и огнеборци се присъединили към копаещите ръководители на групата и в резултат на спасителните им дейности детето е извадено от пясъка. След като му е оказана първа медицинска помощ е откарано в тежко състояние в МБАЛ - Бургас, където и в момента се намира за лечение.