На специално събитие за медиите VIVACOM представи своята визия, нови проекти и каузи, които ще осъществява и подкрепя през 2014 г. Главният изпълнителен директор на компанията Атанас Добрев запозна гостите на събитието с основните ценности и посоките, в които ще се развива VIVACOM в бъдеще. Той разкри и главните направления, в които се съсредоточава корпоративната социална отговорност на компанията – образование, спорт, професионална реализация, благотворителност и култура, обединени под шапката на VIVACOM Fund.

Акцент в своята корпоративна социална отговорност VIVACOM поставя върху образователните инициативи. За първи път у нас, съвместно с Института по математика и информатика към БАН и Съюза на математиците в България, VIVACOM осъществява пилотен проект за иновативно преподаване на математика и информатика в училищата. Онлайн платформата VIVA Cognita е с безплатен достъп за всички ученици в страната. Нейната главна цел е да стимулира децата да се ориентират към точните науки, да помогне в усвояването им с помощта на компютрите и новите технологии и да насърчи изявата им чрез разнообразни състезания и конкурси. Наред с това, платформата VIVA Cognita стимулира учителите да използват иновативни методи за преподаване и да развиват извънкласните форми на обучение.

Освен образователни инициативи, VIVACOM реализира и редица благотворителни каузи. Най-успешната сред тях до момента е Операция „Жълти стотинки“ в полза на изоставени деца, настанени в домове за временно отглеждане от семеен тип (т.нар. „Малки къщи“). През 2014 г., като логично продължение на тази кауза, VIVACOM ще проведе своята дарителска инициатива в подкрепа на защитените жилища на Фондация за социална промяна и включване. Жилищата са създадени с цел да осигурят временен подслон на младежи, навършили 18 години и напуснали домовете за сираци. В тях младите хора придобиват социални умения и подкрепа в намирането на работа.

Всяка година VIVACOM дава шанс на мотивирани студенти да станат част от стажантската програма, която се провежда през летните месеци. Младежите, които телекомът приема във всички свои направления, получават възможност за успешен старт на професионалната им реализация в България.  Само за последните три години през програмата са преминали близо 300 стажанти.

Сериозно внимание VIVACOM обръща и на спорта. За първи път, тази година, нашата страна е домакин на Европейското световно първенство по спортна гимнастика, чийто генерален спонсор е мобилният оператор. Състезанието ще даде възможност на младите ни спортисти да покажат таланта си пред света и ще допринесе за популяризиране и развитие на спортната гимнастика в България.

Друга област, в която VIVACOM инвестира, е културата. В тази връзка телекомът развива своя проект VIVACOM Art Hall, където гостуват както световноизвестни артисти, така и талантливи млади българи. В момента в пространството за съвременно изкуство и култура в Телефонната палата могат да бъдат разгледани произведенията на американския фотограф Бен Ритър. Експозицията с 40 фотографии на световни знаменитости, фотомодели, случайни герои от улиците на Ню Йорк и популярни звезди ще бъде открита от самия автор, а на 24 април ще изнесе лекция с последваща дискусия на тема "Взаимодействие на фотографията с рекламата и медиите".