Юбилейният сезон в 100-годишнината на Левски се превърна в абсолютен кошмар, след като "сините" загубиха и последното дерби с ЦСКА с 1:3, като отново успехът за "червените" дойде в края, предаде БГНЕС.

Левски загуби и трите предишни мача с ЦСКА за първенство, като не успя да отбележи гол в нито един от тях. Днес възпитаниците на Елин Топузаков най-сетне успяха да се разпишат във Вечното дерби, но това не бе достатъчно, за да избегнат поражението.

Първото полувреме на Националния стадион бе изпълнено с единоборства в средата на терена и нито едно чисто голове положение. След почивката обаче двата тима се разиграха и представиха по-зрелищен футбол. "Армейците" поведоха в резултата в 58-та минута, когато след изключително груба грешка на Павел Чмовш, Ивайло Чочев изведе Омар Косоко на чиста позиция и нападателят не сбърка. Малко след това възпитаниците на Стойчо Младенов имаха възможност да удвоят преднината си, след като Косоко изведе Тони Силва сам срещу вратаря Горан Блажевич, но хърватският страж спечели битката с младия футболист на "червените".

Атаките на Левски бяха изключително хаотични и не се виждаше как "сините" могат да се върнат в мача, но те все пак най-накрая се разписаха срещу ЦСКА, като това стори една от младите надежди на тима - Радослав Цонев. Юношата на отбора вкара с точен изстрел от далечно разстояние след добре свалена топка от Цветан Генков.

Това обаче не бе последният обрат в двубоя, като само три минути по-късно нова безумна грешка на отбраната на Левски позволи на Иван Стоянов да разстреля Блажевич от близко разстояние. Играчите на Левски се хвърлиха в атака в опит да стигнат до равенството, но бяха наказани от контраатака в самия край, когато Мартин Петров проби отляво и асистира на Иван Маркович за крайното 3:1.

По този начин ЦСКА записа феноменално постижение през този сезон, като спечели и четирите дербита с Левски за първенство, а с този успех "армейците" се доближиха на шест точки от лидера Лудогорец. Левски пък загуби всякакви шансове да играят в евротурнирите през следващия сезон и им остава само да доиграят абсолютно проваления юбилеен сезон