След забавна парти вечер с много коктейли махмурлукът е най-малкото нещо, което ще ви тормози на другия ден. Тялото ви има нужда от детоксикация. Черният дроб, дебелото черво се нуждаят от пречистване. Алкохолната детоксикация не само ще ви помогне да се почувствате по-добре, но и да възвърнете свежия тен на лицето си. Има няколко много лесни начини, чрез които може да го направите.
Направете си бананов шейк
Студено прясно мляко с парче банан прави перфектния безалкохолен сутрешен шейк богат на електролити, магнезий и калий. С този шейк вие ще си набавите всички необходими витамини, минерали и хранителни вещества, които алкохолът е елиминирал. Чудесен начин да детоксикирате организма.
Направете сауна или спортувайте
Сауната се препоръчва след спорт, за релаксиране и след прием на алкохол. Най – добрият начин да отстраните токсините от вашето тяло е чрез потене. Ако имате тонус за спорт, това е добра идея. Ще подобрите кръвообращението и притока на кислород към мозъка. Ако не – посетете сауната.
Пийте вода
Пийте много вода. Това е най-добрата напитка, която ще ви помогне да премахнете натрупаните токсини и ще ви поддържа хидратирани.
Детоксикирайте с билкови чайове
Когато излизате на парти, бъдете подготвени на другия ден освен вода да имате у дома и чай от мента, лайка или копър. Чаят не само ще ви детоксикира, но и ще намали неразположенията свързани с махмурлука като главоболие, стомашни проблеми. Не забравяйте да добавите към него и малко мед.
Консумирайте повече пресни плодове и зеленчуци
След обилна консумация на алкохол тялото ви се нуждае и от много витамини. Затова хапвайте повече плодове и зеленчуци или ги приемайте под формата на пресни сокове. Това ще помогне на организма да се възстанови по-бързо след дългата нощ.