Обратното броене до раждането на Бебе на година 2015 започва, казват организаторите на едноименната кампания, която се провежда всяка година у нас.

На 10 и 11 април се зачева Първото бебе, с което България ще посрещне новата 2015-та година. По традиция, всяка пролет организаторите на Националната кампания Бебе на година анонсират така наречените "горещи дни" за зачеване. Щастливките, забременели в периода 5 - 12 април, с най-голяма вероятност ще родят своите бебета на 1 януари 2015 г. Дали късметът ги е споходил, ще покажат чертичките от теста за бременност в края на този месец.

През април 2014 г. Бебе на годината стартира своето 15-то издание. Вярна на мисията си да насочва общественото внимание към демографските и репродуктивните проблеми в страната, през настоящата година кампанията ще акцентира върху актуалните политики и дейности в сферата на майчиното и детското здравеопазване, разписани в "Националната здравна стратегия (2014 – 2020 г.)".

През настоящата година организаторите на кампанията Бебе на годината предвиждат серия от работни дискусии около стандартите и добрите практики за активно проследяване на бременните. Освен на активното участие на институциите, ангажирани с изпълнението на Плана за действие към Националната здравна стратегия, кампанията ще се стреми да обедини платформите на пациентските и браншовите организации в сектора за успешно раждане и отглеждане на деца. Организаторите разчитат най-вече на партньорство с "Центъра по асистирана репродукция", в чиито функции, от тази година са и провеждането на информационната политика относно дейностите по майчиното и детско здравеопазване, както и на личната ангажираност на министър д-р Таня Андреева. На Бабинден, в Стара Загора д-р Андреева ориса малката Сиана, която е първото бебе на настоящата година.