Зарежда се...
 

Венцислав Калчев: Ще работя за силно лоби и за развитието на Русе

Русе | Автор: Габриела Стефанова  |   8 юли 2013, 20:39  |   | Брой: 6867
 
 

 

Ще работя за развитието на Русе и затова градът ни да има силно държавно лоби. Ще разчитам много на екипа на областна администрация, на кметовете и на общинските съвети. Тези бяха първите думи на новия областен управител Венцислав Калчев след официалната церемония днес по встъпването му в длъжност.
Бившият областен управител Стефко Бурджиев веднага след тази реч му завеща „златната“ статуетка, която тази година областта получи като най-прозрачна администрация, с пожеланието и през следващата година тя да остане в кабинета. Доколкото зная, ако това се случи още една година, тя ще остане завинаги тук, така че ще работя за това, обеща новият губернатор.
По-рано, в точно в 9 часа сутринта, Венцислав Калчев и двамата русенски депутати от Коалиция за България Добрин Данев и Екатерина Заякова бяха посрещнати от и.д. областния управител Андриан Райков, заместника Веско Маринов и от бившия губернатор Стефко Бурджиев, от местната власт. Служителка на администрацията лисна менче, за да му върви по вода, друга го посрещна с хляб и сол.
Веднага след като прекрачи губернаторския кабинет, предшественикът му Стефко Бурджиев му връчи ключа от него. Кметът Пламен Стоилов му подари картина с Паметника на свободата, председателят на Общинския съвет Васил Пенчев - бухал, символ на мъдростта, а от Андриан Райков, който изпълняваше функциите на областен управител, получи комплект химикалки, за да подписва повече европейски проекти.
След официалната церемония старата областна управа запозна новия губернатор с всички инициативи и проекти, по които се работи в момента. В зала 1 Калчев се срещна с всички служители на администрацията. Така завърши сдаването и приемането на властта.

 

 

Още новини от Русе

 Реклама

 Нов брой

Бащата-убиец: Не знам какво съм извършил. Оставете ме на мира * Баба Янка само два-три пъти видяла Пламена като малка * Онкото с печалба от 226 000 лева за година * Златна значка на Русе окичи ревера на любимеца Мъйнов * Стартира приемът за полудневните ясли * Валсесито, милонга и танго разказаха със страст за Аржентина * Грамотни първолаци от "Левски" направиха "Маратон на четенето" * Венци Чикагото скочил да чупи телефон в морето при ареста му * 1.239 килограма екстази под пакети кафе заловено на моста * Учителите в Две могили стачкуват срещу възстановения директор Вълков * Емил Димитров-син в журито на първия фестивал на руската песен * "Енерго-Про" монтира протектори в защита на редките птици в парк "Русенски Лом" * Андреев: Участието в Суперлигата беше жест към русенските фенове * Национален ролер фест в Русе с много игри в събота и неделя * В "Големият ресторант" - Пай с лешници и ябълков сладкиш с лешници * Тези и още много новини в новия брой на "УТРО". 24 април 2014 г.
Бащата-убиец: Не знам какво съм извършил. Оставете ме на мира * Баба Янка само два-три пъти видяла Пламена като малка * Онкото с печалба от 226 000 лева за година * Златна значка на Русе окичи ревера на любимеца Мъйнов * Стартира приемът за полудневните ясли * Валсесито, милонга и танго разказаха със страст за Аржентина * Грамотни първолаци от "Левски" направиха "Маратон на четенето" * Венци Чикагото скочил да чупи телефон в морето при ареста му * 1.239 килограма екстази под пакети кафе заловено на моста * Учителите в Две могили стачкуват срещу възстановения директор Вълков * Емил Димитров-син в журито на първия фестивал на руската песен * "Енерго-Про" монтира протектори в защита на редките птици в парк "Русенски Лом" * Андреев: Участието в Суперлигата беше жест към русенските фенове * Национален ролер фест в Русе с много игри в събота и неделя * В "Големият ресторант" - Пай с лешници и ябълков сладкиш с лешници * Тези и още много новини в новия брой на "УТРО".

 Референтни курсове на ЕЦБ

  1,95583 лв.   1,41378 лв.
  1,6034 лв.   2,37387 лв.
  4,37761 лв.   0,65767 лв.
  1,2826 лв.   2,2671 лв.

 Анкета

Доволни ли сте от представянето на родните олимпийци в Сочи?

Гласувай
Моля изчакайте...

 Видео на деня

Каса на колела дава специални отстъпки за „Сцена край реката“

Каса на колела дава специални отстъпки за „Сцена край реката“

Специални отстъпки могат да ползват русенци, които си купят билет за „Сцена край реката“...